dierenfotograaf-leuven-internationaal

Internationale dierenfotografie

Slovenië

Als dierenfotograaf neem ik ook mijn camera mee op vakantie. Niet om foto’s te nemen van alle bezienswaardigheden en monumenten, want die interesseren mij minder. Ik maak veel liever foto’s van alle dieren die ik tegenkom!

Trustedhousesitters

Naar goede gewoonte gingen we ook dit jaar weer op vakantie met Trustedhousesitters. Voor wie het niet kent – Trustedhoudesitters is een platform dat dierenliefhebbers met elkaar in contact brengt. Ga je op vakantie, maar kan je huisdier niet mee? Dan kan je beroep doen op een grote dierenvriend die op je woning en huisdier komt passen terwijl jij van huis weg bent. Voor ons is het een manier van reizen geworden en we kijken er elk jaar opnieuw naar uit!

Dit jaar verbleven we in Ljubljana, Slovenië. Gedurende 2 weken verkenden we het prachtige land in het gezelschap van een senior mini golden doodle. Is het geen schatje?! Darlie was echt fantastisch! Hoppakee, de auto in, allemaal geen probleem voor deze kleine avonturier. Ljubljana zelf bleek nog eens een erg hondvriendelijke stad te zijn ook. In zowat elke bar of eetgelegenheid zijn honden toegelaten en krijgt je viervoeter een verfrissende kom met water gepresenteerd.

En uiteraard moest ik ook enkele foto’s nemen van deze knapperd. De natuur van dit land is adembenemend. Fotograferen in zulke landschappen is een ervaring op zich én erg leerrijk. Darlie was geen grote zwemmer, maar hij hield er wel van om zijn pootjes even te verfrissen. Dus probeerde ik te spelen met reflectie, contrasterende kleuren en verscheidene perspectieven. Voor een zalmkoekje wilde Darlie maar al te graag meewerken met de grillen van de fotograaf.

dierenfotograaf-leuven-internationaal